7 tips bij het kiezen van je badkamervloer

7/05/2020 - partner: Immovlan.be

Je badkamer verbouwen en toe aan een nieuwe vloer? Houd met deze 7 criteria rekening en beleef jaren plezier aan je badkamervloer!

Waterbestendig

Het spreekt voor zich dat een badkamervloer wel wat water moet kunnen verdragen. Niet-poreuze vloeren zijn dan ook de beste keuze. Tegels liggen voor de hand, maar ook andere materialen kunnen in aanmerking komen. Er zijn ook waterdichte coatings die een handje kunnen helpen.

Slijtvast

Een badkamervloer gaat bij voorkeur ettelijke jaren mee. Ga je voor tegels, bespaar dan niet op de slijtvastheid. Kies voor tegels met een hoge PEI-standaard. Met de PEI-klasse 1 zit je altijd goed. Een nuttige investering.

Comfortabel

Zorg voor een comfortabele vloer, in de badkamer loop je immers dikwijls op blote voeten.

Antislip

Een uitschuiver is snel gemaakt en zeker met kleine kinderen kan een antislip vloer in de badkamer ongelukken voorkomen. De DIN 51097-norm geeft de slipweerstand van je vloer aan. De score loopt van A tot C, waarbij C het minste kans op uitschuivers weergeeft.

De grootte van de tegels

Kleinere tegels betekent meer voegen en vaak een moeizamer onderhoud. Grote tegels verkleinen dan weer optisch je badkamer. Laat je goed informeren en kies voor een goed evenwicht, zeker als je over een kleine badkamer beschikt is dit belangrijk.

De perfecte match

Jouw badkamervloer moet passen bij de rest van je interieur. Houd ook de homogeniteit met de rest van je woning in de gaten. Een eenduidige stijl schept rust en zorgt voor samenhang.

Prijskaartje

Let bij het kiezen van je badkamervloer ook op het prijskaartje. De prijs kan al snel de pan uitswingen. Verlies bij het kiezen ook de plaatsingskosten niet uit het oog, tenzij je zelf een handige harry bent.