Onze tips om een flatscreen aan de muur te hangen

12/05/2020 - partner: Immovlan.be

Wat is er eleganter dan een scherm aan de muur met subtiel verborgen kabels?

Er zijn een aantal zaken die moeten worden gecontroleerd om een succesvolle installatie te garanderen, te beginnen met de kwaliteit van de muurbevestiging. De muurbeugel moet worden aangepast aan de technische kenmerken van uw scherm, d.w.z. hij moet het gewicht van het scherm kunnen dragen en voldoende ruimte hebben voor de grootte van het scherm. Een scherm dat de hele muur in beslag neemt, is niet erg esthetisch!

Vervolgens moet je overgaan tot de selectie van het type pluggen dat moet worden gebruikt voor de montage. En hier is het de aard van de muur die zal bepalen welke soort te kiezen. Voor massieve muren (in steen, baksteen of beton) kiezen we voor universele pluggen, voor holle wanden (gipsplaat, houten panelen, sintelblokken of holle bakstenen) kies je voor Molly of kantelpluggen en voor broze wanden (van kolf, cellenbeton of gereconstitueerde steen) zijn spijker- of schroefankers het meest geschikt.

Je moet ook de juiste boordiameter voor de pluggen bepalen. Voor een scherm dat minder dan 20 kg weegt, volstaat een diameter tot 6 mm, voor een scherm tussen 20 en 50 kg is een diameter tussen 6 en 10 mm perfect en voor een gewicht van meer dan 50 kg moet een diameter van meer dan 10 mm worden gekozen.

Actie!

Zorg ervoor dat de boorgaten met de pluggen zo recht mogelijk in de muur zitten. Schroef vervolgens de muurbeugel en daarna de flatscreen vast en vraag één persoon om het gewicht mee te dragen tijdens de hele operatie. Dit werkje is bijna onmogelijk om alleen te doen!

De juiste muur kiezen

Om het meeste uit je flatscreen te halen… Raadpleeg de aanbevelingen van de schermfabrikant in de gebruiksaanwijzing van het product. Hou ook rekening met de plaatsing voor een eventuele thuisbioscoop of spelconsole.

Om een woning van thuis te bezoeken, kan je altijd rekenen op ons platform “Cozyvisit by ImmoVlan” waarmee je een virtueel bezoek kan brengen aan een woning via videoconferentie met de makelaar.