Telecom: Zo gemakkelijk is het om van operator te veranderen!

6/05/2020 - partner: Immovlan.be

Momenteel biedt de Belgische telecomwet je de mogelijkheid om je internetabonnementscontract op te zeggen na een verbintenisperiode van 6 maanden. Het staat je dus vrij om van operator te veranderen zonder dat je opzeggingsvergoedingen moet betalen of met een opzegtermijn rekenen houden…

Waarom veranderen?

Je verhuist, de prijs is gestegen, de kwaliteit van de dienstverlening is afgenomen, een nieuwe operator in je regio, technologische upgrades… Dit kunnen allemaal redenen zijn om elders te gaan kijken. Hou er wel rekening mee dat naar een meer concurrerende internetprovider overstappen een minimale verbintenisperiode van 6 maanden betekent.

Is de klant koning?

Controleer de “kleine lettertjes” in je huidige contract alvorens je van operator verandert. Besteed bijzondere aandacht aan de duur van het abonnement, de voorwaarden voor de opzegging van het contract en de eventuele vergoedingen die de exploitant in geval van vertrek verlangt. Weet dat de exploitant geen schadevergoeding kan eisen als de overeenkomst van onbepaalde duur is, en hetzelfde geldt als de consument al minstens 6 maanden klant is en al zijn of haar rekeningen heeft betaald.

Als je contract het uitlenen van een apparaat zoals een modem omvat, wees dan voorzichtig. De exploitant kan een vergoeding eisen voor de restwaarde van het apparaat, ook als het contract na zes maanden wordt opgezegd.

Wat is Easy Switch?

Sluit een abonnement af bij de nieuwe provider vóór je het oude opzegt. Hierdoor wordt elke onderbreking vermeden.

De “Easy Switch”-procedure is er om je leven gemakkelijker te maken. Het enige wat je hoeft te doen, is je Easy Switch-nummer (dat meestal onderaan of achteraan op uw factuur staat) aan de nieuwe operator doorgeven. De nieuwe operator kan zo de automatische annuleringsprocedure bij je huidige provider starten. Zo vermijd je een eventuele dubbele facturatie.

Bovendien specificeert Easy Switch de informatie die de operator ter beschikking moet stellen van de gebruikers. Er wordt een annuleringsdatum  bepaald en een vergoeding in geval van het niet installeren van de nieuwe aansluiting door de technicus. De annulering waarover de consument beslist, wordt vervolgens op een vereenvoudigde manier uitgevoerd.