5 keer verstandig en creatief aan de slag met verf

29/04/2020

Nog niet aan het klussen gegaan? Het is nog niet te laat om je woning een nieuw kleurtje te geven. Met deze verftips bekom je alvast een geweldig resultaat. Maak er wat bijzonders van en je kunt jaren van je geleverde arbeid genieten.

3 geweldige basistips

Begin met de wand waar het licht op valt

Schilderen met tegenlicht is niet gemakkelijk, dus begin steeds met de wand waar het licht op valt. Heb je onvoldoende licht? Met kwalitatieve bouwlampen los je dat probleem in geen tijd op. Houd er wel rekening mee dat je enkel bij voldoende daglicht je kleur perfect kunt beoordelen.

Houd het verfbakje schoon

Verven zonder kliederen? Door een plasticzakje met tape vast te plakken rond het verfbakje voorkom je heel wat spatten. Bij een nieuwe kleur hoef je enkel het plasticzakje te verwijderen en klaar. Zo kun je sneller met een nieuwe kleur aan de slag, zonder het bakje helemaal te moeten uitwassen.

Ga voor de kwast met lange haren

Een kwast met lange haren staat garant voor een optimaal resultaat. Bij duurdere kwasten zit er een touwtje om de haren. Na een tijdje worden de haren van je verfborstel korter en is het tijd om een paar wikkels van het touwtje af te draaien, zo worden de haren weer langer.

2x extra effecten

Een leuke cirkel op de muur

Creatief? Ga voor een cirkel op de muur! Je bind een touw aan een potlood en zet het uiteinde van het touw vast in het midden van je cirkel. Nadat je deze cirkel getekend hebt, kun je deze perfect inkleuren met verf.

Een ruw kleurvak

Moet het niet al te afgeborsteld? Schilder uit de losse pols met ruwe randen. Ga voor twee kleuren die dicht bij elkaar liggen en je krijgt een bijzonder effect.