Neem je ijskast onder handen!

14/04/2020

Loop je ondertussen na weken binnen zitten de muren op? Niet doen, neem je koelkast onder handen. Na een grondige poetsbeurt kan deze er zeker weer 6 maanden tegen. Wij geven je alvast een aantal tips. Klaren dat klusje, je hebt waarschijnlijk toch niets beters te doen.

Tip 1 l Haal alles uit de koelkast

Klinkt evident, maar hoeveel keer heb jij dat al gedaan? En met alles bedoelen we, … Enkel op deze manier heb je de totale vrijheid om de binnenkant van je ijskast grondig onder handen te nemen. Dus niet plank per plank, maar hopla alles in één keer.

Tip 2 l Afwasmiddel en water

Meer dan deze twee vloeistoffen heb je niet nodig. Giftige en agressieve middelen wil je toch niet in je ijskast? Met een sopje moet je de klus kunnen klaren anders is het écht veel te lang geleden!

Tip 3 l Probeer onderdelen los te maken

Kunnen er laden en lossen stukken uit de ijskast? Waarom zou je ze dan in de koelkast reinigen? Was ze met de hand of stop ze in de vaatwas. Zo maak je alles grondig schoon en heb je ook binnen in de ijskast meer ruimte om alles te reinigen.

Tip 4 l Vergeet het aparte diepvriesvak niet

Een klein diepvriesvakje boven de ijskast? Waarom zou je dit links laten liggen. Waarom ook dit niet gelijk ontdooien en schoonmaken? Wie weet heb je wel een grotere diepvries om je producten tijdelijk in te steken? Leg handdoeken en laat de diepvries uitlekken. Eens al het ijs weg is kun je ook je diepvriesvak schoonmaken.

Tip 5 l De buitenkant

Het oog wil ook wat, vergeet dus zeker de buitenkant niet. Een schone doek, meer is er niet nodig om vingerafdrukken en oppervlakkig vuil te verwijderen.

Zo klaar ik kees. Weer een uurtje nuttig doorgebracht!