Lockdown: 3 klusjes voor in de tuin!

31/03/2020

Als je het geluk hebt om een tuin te hebben, dan is het nu tijd om deze periode van opsluiting te benutten om de tuin op te ruimen! Hier zijn onze tips…

Wat er al moet gebeuren…

Tegen het vroege voorjaar heb je waarschijnlijk je gazon al gemaaid. Er wordt ook verondersteld dat je bomen snoeit en dat dode bladeren worden verzameld. Het is belangrijk om deze handelingen uit te voeren vóór het gazon wordt ingezaaid, anders kan het ernstig beschadigd raken…

Plant vaste planten!

Het is tijd om je hibiscus, je hyacinten enzovoort te planten… Controleer meteen je struiken die in de herfst werden geplant. Ze mogen niet buigen of er ziek uitzien, een teken dat de wortels zich niet ideaal hebben ontwikkeld.

Hervatting van de besproeiing

De goede dagen zijn terug en regen kan zeldzamer worden. Zodra de temperaturen altijd boven het nulpunt liggen, kan je overwegen om de automatische besproeiing weer in te schakelen (pas op voor eventuele lekkages!) of om dit handmatig te doen.

Meststof!

Om je planten te helpen snel en goed te groeien, aarzel dan niet om ze wat hulp te geven in de vorm van kunstmest. Pas op, in het voorjaar moet dit mineraal zijn en niet organisch, want dit laatste is gereserveerd voor de herfst.