Coronavirus: 4 tips voor een ideaal thuiskantoor

24/03/2020 - partner: Immovlan.be

Niemand weet hoe lang het nog duurt… Telewerken blijft dus de boodschap. Gelukkig volstaan enkele minimale ingrepen om van een aangenaam thuiskantoor te kunnen genieten.

Hier zijn enkele tips die je zullen helpen om comfortabel en productief te werken in deze moeilijke periode.

Tip 1 l Zorg ervoor dat je op je gemak bent

Je werkt de hele dag op een tafelstoel? Je gaat lijden! Je hebt een comfortabele stoel nodig en een goede zithouding als je niet wilt dat je rug ervoor betaalt. Een traditionele en ergonomische bureaustoel wordt aanbevolen. Als je die niet hebt, probeer dan zo veel mogelijk van positie te wisselen.

Tip 2 l Pas de verlichting aan

Zorg ervoor dat je lamp je kantoor goed verlicht, zodat je van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat zo comfortabel mogelijk kunt werken.

Conseil 3 l Exploitez au mieux l’espace

Een aparte ruimte om in te werken heeft de voorkeur als je nog mensen onder je dak hebt. Als dit niet mogelijk is, kan een ongebruikte hoek volstaan. Bepaal je werkgebied, decoreer deze plek met een paar planten en vermijd afleiding.

Tip 4 l Zorg ervoor dat je de juiste tools hebt

Meubilair is één ding, maar een goede uitrusting is net zo belangrijk. Een goede hoofdtelefoon, een tweede monitor, een snelle internetverbinding en eventueel een scanner zijn essentieel om productief te kunnen werken.