Coronavirus: 3 tips van een dokter voor thuis!

17/03/2020 - partner: Immovlan.be

Luc is arts en heeft besloten om de voorzorgsmaatregelen die thuis moeten worden genomen om de verspreiding van het virus te voorkomen, met ons te delen. Hij wil de fabels van de feiten onderscheiden…

Luc legt uit dat het virus zich voornamelijk verspreidt “via microdruppeltjes die worden uitgestoten tijdens het hoesten, spugen, sputteren… Deze druppeltjes komen ofwel bovenop je terecht ofwel worden op een oppervlak afgezet”. Hij wijst er ook op dat de overleving van het virus juist van dit oppervlak afhangt: “het varieert van enkele uren voor koper tot enkele uren voor deurklinken in een vochtige omgeving”.

Pas op voor contact met anderen

“Houd een veiligheidsafstand van minstens twee meter aan en minimaliseer het contact zoveel mogelijk. Draag waar nodig een ++ veiligheidsmasker of gelijkwaardig.” Als dit niet beschikbaar is, kan een stofmasker met één of twee vellen papieren handdoeken als filter volstaan.

Goed je handen wassen

“Zeep is nog steeds wat het beste werkt. Maar je moet je handen wel héél goed wassen, ongeveer 30 seconden lang en indien mogelijk met een kleine borstel voor de nagels en dergelijke.” Wie niet thuis is, kan desinfecterende handgel gebruiken…

Ontsmet je woonruimte

Van de wc-bril tot de slaapkamer, van je computertoetsenbord tot de deurklinken en je telefoon… “Idealiter ga je alles af met desinfecterende (Dettol-)doekjes, een of twee keer per dag”.