Ramen: Hout, PVC, aluminium… Al nagedacht over alternatieve en minder bekende formules?

27/02/2020

Als het tijd is om raamkozijnen te vervangen of te installeren, vraag je je waarschijnlijk terecht af wat het beste materiaal is. Een overzicht!

PVC-frames hebben soms last van vooroordelen. Nochtans hebben ze zeer goede isolatiewaarden, vaak de gewenste afwerking (bijvoorbeeld imitatiehout), zijn ze goedkoop en vereisen ze zeer weinig onderhoud.

Houten frames zijn duidelijk de beste isolatoren. Ze creëren ook een unieke sfeer! Natuurlijk blijft de kwestie van het onderhoud bestaan. Weet echter dat het hout dat vandaag de dag wordt gebruikt, vaak wordt behandeld en niet meer hoeft te worden onderhouden zoals vroeger.

Aluminium kozijnen zijn zeer sterk en ideaal voor (zeer) grote ramen. Bovendien wordt het onderhoud van zo’n frame gereduceerd tot eenvoudige schoonmaakwerkzaamheden.

Tot zover de klassieke formules. Er bestaan ook andere oplossingen:

PVC-aluminium: deze ramen hebben een uitwendige aluminium afdekking voor een grotere weerstand. De efficiëntie van PVC en de stevigheid van aluminium: een combinatie die gemakkelijk te onderhouden en stevig is, zelfs bij de meest extreme temperaturen!

Hout-PVC: aan de buitenkant biedt PVC een optimale weerstand tegen regen, hitte, stormen… En aan de binnenkant brengt hout warmte en authenticiteit. Een elegante en succesvolle combinatie!

Hout-aluminium: een houten raam, maar met een buitenzijde van aluminium. Deze combinatie laat toe om te kiezen voor meer ecologische houtsoorten en om warmte te brengen in je interieur, terwijl de buitenkant beschermd wordt tegen de elementen van de natuur.

Hout-PVC-aluminium: de beste combinatie! PVC voor de profielen, aluminium aan de buitenkant voor de beste bescherming en massief hout aan de binnenkant…