Ciara: is je huis beschadigd? Volg deze 4 stappen…

10/02/2020

De windstoten van de afgelopen dagen zijn bijzonder indrukwekkend. Ontheemde bomen, beschadigde hekken en deels weggeblazen daken: slachtoffers zijn er in overvloed. Ben ook jij getroffen? Geen paniek, deze 4 stappen moet je volgen.

Beperk de schade

Als een stuk van je hek vast komt te zitten of als je een grote waterinfiltratie hebt, probeer het dan zo snel mogelijk op te lossen en op te ruimen zonder je leven in gevaar te brengen. Klim niet op je dak, da’s werk voor professionelen.

Maak een inventaris van de schade en foto’s

Het is een kwestie van het samenstellen van een dossier voor de verzekering. Wacht natuurlijk wel tot de wind is gaan liggen. Neem een vel papier en schrijf alle schade op en maak zoveel mogelijk foto’s. Probeer daarna alle rekeningen, garanties en foto’s van je woning van voor de storm te vinden. Hoe completer het dossier, hoe sneller het wordt verwerkt.

Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij

In het kader van een brandverzekering is de schade als gevolg van natuurrampen gedekt. Neem dus contact op met je verzekeraar en stuur het dossier dat je van tevoren hebt voorbereid op. Een expert zal ter plaatse worden gestuurd om de schade op te meten.

Contacteer een professional

Zodra je contact hebt opgenomen met de verzekeringsmaatschappij, neem je contact op met een professional om het dak van je woning zo snel mogelijk te herstellen.

Goed om te weten…

Is er schade in je tuin, dan bestaat de kans dat de schade niet volledig is gedekt. Hekken zijn vaak inbegrepen, maar voor tuinhuisjes moet je je verzekeringspolis erbij halen. Zoals Sudpresse ons eraan herinnert, kan je ook aansprakelijk worden gesteld als bijvoorbeeld wordt vastgesteld dat je dak al in slechte staat was…