6 redenen om te kiezen voor aluminium raamwerk

11/02/2020 - Immovlan.be

Als je het over raamkozijnen hebt, denk je waarschijnlijk direct aan hout of PVC… maar heb je ooit aan aluminium gedacht? Dit materiaal biedt grote voordelen!

1. Warmte- en geluidsisolatie

Een aluminium frame isoleert goed tegen kou en warmte en voldoet aan alle wettelijke eisen voor energiezuinigheid. Bovendien is een aluminium kozijn ideaal als je wilt dat je huis stil is, omdat het perfect geschikt is voor zware beglazing!

2. Ideaal voor grote ramen

Aluminium maakt de integratie van zware en dus grote ramen mogelijk. Naast het uitzicht naar buiten, verbeteren ze ook de helderheid.

3. Makkelijk onderhoud

Het aluminium dat voor een chassis wordt gebruikt, is behandeld en roest in ieder geval niet. Daarom mag aluminium nooit gelakt of geverfd worden. Maak de profielen eenvoudigweg meerdere keren per jaar schoon met lauw water en een niet-agressieve polijstbeurt.

4. Ecologisch

Het is 100% recycleerbaar en kan gemakkelijk worden hergebruikt zonder kwaliteitsverlies.

5. Sterk en duurzaam

Aluminium profielen hebben een lange levensduur, worden niet aangetast door UV-stralen of vocht, roesten, verrotten of vervormen niet. Bovendien, en ook als ze licht zijn, zijn aluminium frames zeer sterk. Aluminium is beter bestand tegen inbraak en is onbrandbaar.

6. Possibilités de personnalisation

Denk niet dat een aluminium profiel er slecht uitziet! Bij Reynaers zijn ze bijvoorbeeld verkrijgbaar in meer dan 400 kleuren en 600 afwerkingen.