Jouw alarm: met of zonder draad?

28/01/2020 - partner: Immovlan.be

Een nieuwe woning gekocht en sta je voor de aankoop van een alarmsysteem? Weet dat meer dan 90% van de alarmsystemen die vandaag de dag worden verkocht, draadloos zijn. Wij zetten even de voor- en nadelen op een rijtje.

Makkelijk te plaatsen

Een draadloos alarmsysteem valt door een vakman makkelijk te plaatsen. Er hoeven geen kabels gelegd te worden, wat scheelt in breekwerk en tijd. Een draadloos alarmsysteem is vaak ook goedkoper, omdat er minder tijd kruipt in de plaatsing.

Meeneembaar

Plan je binnenkort te verhuizen of ben je niet zeker dat je voor eeuwig en altijd in je stulpje zult blijven wonen? Een draadloos alarmsysteem verhuist probleemloos met je mee.

Extra toepassingen toevoegen

Een draadloos alarmsysteem valt eenvoudig uit te breiden. In enkele minuten tijd koppel je er bijvoorbeeld een brandalarm of bijkomende camera’s aan. Deze extra componenten kunnen net zo goed draadloos verbonden worden met je systeem. Zo kun je kiezen voor een beperkte basisinstallatie en deze in de toekomst verder uitbreiden. Zo kun je je investering over een langere tijd spreiden.

Batterijen

Een draadloos alarmsysteem werkt op batterijen. Het voordeel is dat het systeem blijft werken als de elektriciteit uitvalt, het nadeel is dat je de batterijen moet vervangen. De batterijen van je systeem gaan maximaal 3 jaar mee. Een deugdelijk alarmsysteem geeft zelf aan wanneer de batterijen aan vervanging toe zijn. Je dient je er echter van bewust te zijn dat er systemen bestaan met draad en batterij, die een zekere autonomie verzekeren in het geval van een stroompanne.