Kleine kamer? Deze 6 bedden zijn daarop voorzien!

17/12/2019

Nog nooit is aanbod wat bedden betreft zo groot geweest als nu. Het bed werd zelfs ";opnieuw uitgevonden" en sommige exemplaren geschikt gemaakt voor de allerkleinste kamers. Een overzicht!

Intrekbaar bed

Een van de ingenieuze oplossingen van het moment is het intrekbare bed. Het kan tegen een muur worden geplaatst en opgevouwen, in een kast worden verborgen of zelfs richting het plafond worden gebracht dankzij een ingenieus systeem van katrollen. In alle gevallen komt er ruimte vrij en in tegenstelling tot bij de slaapbank is het niet nodig om je bed elke nacht opnieuw op te maken. Als klap op de vuurpijl kan je zulke bedden combineren met bijvoorbeeld een kast.

Gecombineerd bed

In dezelfde geest is het gecombineerde bed een oplossing die de functie van het bed verdubbelt, om in te slapen en om te gebruiken als opbergmeubel. Zo bestaan er tal van bedden voorzien van laden en kleine kasten (onder de bodem, aan het hoofdeinde of aan de voet van het bed).

Mezzanine

Mezzanines zijn populair bij de jongsten en een must in kleine kamers. Je bespaart er immers minimaal 2 m2 mee, wat genoeg is om bijvoorbeeld een bureau, een bank of een speelruimte te voorzien. Het bed bevindt zich dus in de hoogte en is bereikbaar via een kleine ladder die meestal geïntegreerd is in de structuur. Deze oplossing vereist natuurlijk wel voldoende plafondhoogte.

Het ladebed

Dit type bed is bijzonder discreet en bevindt zich als het ware in een kast, naast andere opbergruimtes. Een ideale oplossing voor als kinderen een kleine kamer delen en toch willen genieten van een comfortabele speelruimte.

Het kofferbed

Kofferbedden bieden een volledig vrije opbergruimtes onder de matras, in tegenstelling tot ladebedden. Genoeg om je extra dekens, kussens, seizoenskleding of zelfs een strijkplank te verbergen.

Het stapelbed

Een stapelbed zorgt ervoor dat twee tot zelfs drie kinderen in dezelfde kamer kunnen slapen én je bespaart waardevolle vierkante meters mee. Het mooiste van alles? Sommige modellen zijn uitgerust met laden onder de onderste matras om extra opbergruimte te creëren.

erposé

Enfin, le lit superposé assure la cohabitation de deux voire trois enfants dans une même chambre. De quoi ici aussi gagner de précieux mètres carrés. Cerise sur le gâteau, certains modèles sont équipés de tiroirs sous le matelas inférieur afin d’offrir un espace de rangement complémentaire.