Rookmelders kiezen en plaatsen: zo doe je het

5/12/2019 - partner: Livios.be

Vanaf 1 januari 2020 is een rookmelder verplicht in elke Vlaamse woning. Maar hoe werkt zo’n rookmelder en waar plaats je die best? Dit en veel meer over veiligheid en alarm lees je deze week op Livios.

Op wintervakantie? Met deze 5 tips laat je je woning veilig achter

De politie registreert zo’n 141 woninginbraken per dag in België. Ga je binnenkort op skivakantie? Of breng je de feestdagen door op een strand in de zon? Wij geven je enkele tips om je woning veilig achter te laten. Zo vertrek je met een gerust hart op vakantie!

Lees meer

Rookmelders kiezen en plaatsen: zo doe je het

Vanaf 1 januari 2020 is een rookmelder verplicht in elke Vlaamse woning. Maar hoe werkt zo’n rookmelder en waar plaats je die best?

Lees meer

Zo zorg je voor een veilige en comfortabele woonomgeving

Voldoet jouw woning nog aan al je behoeften? Vanaf een bepaalde leeftijd kan dat best tegenvallen, zeker als je lichaam wat minder goed meewil. Maar ook als jonge (ver)bouwer is het nuttig om rekening te houden met je noden van morgen. Wil je je woning daarom niet alleen comfortabeler, maar ook een pak veiliger maken? Ontdek hier hoe je dat doet.

Lees meer

Feesten zonder ongelukken: tips voor een veilig eindejaar!

De feestdagen staan weer voor de deur. Voor velen is dit de gezelligste periode van het jaar. Maar er komen ook gevaren bij kijken. Ieder jaar gebeuren er tal van ongevallen in huis. Ongelukken met fonduestellen, gordijnen die in brand vliegen door een kaars of kerstbomen die vuur vatten. Hoe zorg je ervoor dat alles veilig verloopt?

Lees meer

“Lachen, je staat op beeld!” Camera’s veroveren de huiskamer

Wist je dat er in ons land meer dan 140 woninginbraken per dag gebeuren? Vooral het najaar blijkt de periode bij uitstek. Van zodra het schemert, slaan dieven toe. Heb jij liever geen inbreker over de vloer? Dan is je woning maar beter goed beveiligd! En dat gaat vandaag verder dan een alarmsysteem.

Lees meer