Hoeveel kost het om een badkamer te renoveren?

2/12/2019 - Immovlan.be

We zullen niet rond de pot draaien: de badkamer is een van de duurste kamers in huis. Maar over hoeveel hebben we het precies? Een overzicht!

Koud en warm water moet worden aangevoerd en afgevoerd; elektriciteit en verlichting zijn onderworpen aan zeer specifieke regels, vloer- en wandbekledingen moeten waterdicht zijn… Tot slot moet je denken aan zowel ventilatie als verwarming van de ruimte. Wat dit laatste punt betreft: denk breed en krachtig, de ideale temperatuur in een badkamer is natuurlijk veel hoger dan die van andere kamers.

Wat staat je te doen?

Allereerst moet je een lijst met prioriteiten opstellen. Wil je eenvoudigweg het meubilair veranderen of heb je een complete renovatie met een nieuwe tegelvloer en een nieuwe douche in gedachten? Enkele details kunnen er ook voor zorgen dat de prijzen sterk uiteenlopen: we denken met name aan het vervangen van de douche door een badkuip… Als de aanvoer en vooral de waterafvoer moeten worden heroverwogen, kan de schatting snel heel stevig worden.

Gemiddeld genomen…

Tel gemiddeld ongeveer 1.000 euro per vierkante meter. Deze prijs kan met ongeveer 50% variëren, afhankelijk van de afwerkingsgraad en de complexiteit van de site (zie hierboven). Voor een klassieke badkamer van ongeveer tien vierkante meter moet je een budget van bijna 10.000 euro voorzien. Wil je marmer, een Italiaanse douche in plaats van een bad en kwaliteitsmeubilair, mag je het dubbele rekenen.