Hoeveel eigen inbreng heb je nodig voor jouw woonlening?

21/11/2019 - Livios.be

Sta je op het punt om een woning te kopen? Dan moet je eerst langs de bank passeren voor een lening. Hoeveel spaarcenten heb je nodig vooraleer je kan gaan voor jouw droomwoning?

We vragen het aan John Romain, oprichter van adviesketen Immotheker Finotheker en Valéry Halloy, woordvoerder van BNP Paribas Fortis. Dit en veel meer over bouw- en renovatie-eisen lees je deze week op Livios.

Hoeveel eigen inbreng heb je nodig voor jouw woonlening?

Sta je op het punt om een woning te kopen? Dan moet je eerst langs de bank passeren voor een lening. Hoeveel spaarcenten heb je nodig vooraleer je kan gaan voor jouw droomwoning? We vragen het aan John Romain, oprichter van adviesketen Immotheker Finotheker en Valéry Halloy, woordvoerder van BNP Paribas Fortis.

Lees meer

Over deze vragen breken verbouwers hun hoofd

Wie verbouwt, moet ontzettend veel knopen doorhakken. En dat is niet altijd even makkelijk. Gelukkig kan je bij de provinciale steunpunten duurzaam bouwen terecht voor advies op maat. Welke vragen ze daar het vaakst krijgen? Livios zocht het uit.

Lees meer

Woning kopen? Hierop moet je letten

Een rijke geschiedenis, authentieke elementen of een uniek karakter: redenen genoeg om te vallen voor de charme van een oud huis. Toch laat je je tijdens je huizenjacht best niet alleen leiden door ‘de klik’ die je voelt. Een gewaarschuwd koper is er twee waard!

Lees meer

Renovatiewijzer: plan voor een succesvolle verbouwing

Steeds meer mensen kiezen voor renovatie in plaats van nieuwbouw. Argumenten pro verbouwen zijn onder meer de schaarste aan bouwgronden, de charme of de aantrekkelijke ligging van een bestaande woning, de interessante verhouding prijs-woonoppervlakte, de mogelijkheid om bepaalde werken te spreiden in de tijd. Maar hoe begin je eraan?

Lees meer