Zo herken je verschillende vochtproblemen (en dit zijn de gevolgen voor je gezondheid)

14/11/2019

Heb jij last van vocht in huis? De makkelijkste manier om vocht te herkennen, zijn natuurlijk de onaangename plekken op je binnen- of buitenmuren. Maar er zijn nog veel meer signalen die je helpen bepalen wat het probleem precies is.

Het is belangrijk dat je daarin een onderscheid maakt tussen opstijgend, doorslaand en condensatievocht. Zorg wel dat je er snel bij bent: vocht in huis kan nare gevolgen hebben voor je gezondheid! Dit en veel meer over vocht lees je deze week op Livios.

Zo herken je verschillende vochtproblemen (en dit zijn de gevolgen voor je gezondheid)

Heb jij last van vocht in huis? De makkelijkste manier om vocht te herkennen, zijn natuurlijk de onaangename plekken op je binnen- of buitenmuren. Maar er zijn nog veel meer signalen die je helpen bepalen wat het probleem precies is. Het is belangrijk dat je daarin een onderscheid maakt tussen opstijgend, doorslaand en condensatievocht. Zorg wel dat je er snel bij bent: vocht in huis kan nare gevolgen hebben voor je gezondheid!

Lees meer

Energiedossier: tips om te besparen met ventilatie

Het EPB verplicht de aanwezigheid van ventilatie bij nieuwbouw en ingrijpende energetische renovaties. Logisch, want een goede ventilatie is onmisbaar in de moderne woning. Maar ventilatie vraagt ook energie. Hoe kan je zo efficiënt mogelijk ventileren zonder aan de kostbare energiezuinigheid van je woning te morrelen? Vier onmisbare tips om energie te besparen.

Lees meer

Infographic: vocht behandelen in 4 stappen

Voor muren die kampen met opstijgend vocht, is injecteren meestal de aangewezen behandeling. Maar hoe gaat een vochtspecialist daarbij te werk?

Lees meer

Checklist vocht: heb je aan alles gedacht?

Voor je vochtproblemen in je woning gaat aanpakken, neem je best deze handige checklist door.

Lees meer

KLUS: schimmel in de badkamer verwijderen

Schimmel in je badkamer is niet alleen storend, maar ook nog eens slecht voor je gezondheid. De zwarte vlekken ontstaan doordat het aanwezige vocht in de badkamerlucht onvoldoende afgevoerd wordt. In deze klus pakken we schimmelplekken aan en helpen ze voorkomen.

Lees meer