Touring waarschuwt voor brandgevaar door batterijen!

30/10/2019 - partner: Immovlan.be

Het aantal batterijen in Belgische huishoudens is hoog: smartphones, tablets, laptops, elektrische fietsen of steps, hoverboards en andere elektrische voertuigen, verklaart Touring.

In een persbericht waarschuwt de organisatie voor het gevaar van voornamelijk lithium-ion batterijen die “het voordeel hebben dat ze beter presteren dan klassieke batterijen, maar het nadeel dat ze ontvlambaar worden als ze oververhit geraken”. Een aantal tips zijn zeker op hun plaats…

De mobiliteitsorganisatie roept kopers op om waakzaam te zijn en kwalitatief materiaal te kopen. Touring raadt ook aan het advies van verkopers te volgen, niet te zoeken naar zo goedkoop mogelijke producten op internet en om de handleiding bij het product nauwkeurig op te volgen.

Verder raadt Touring aan om enkel de originele lader en kabels te gebruiken, de apparaten op een stabiele, niet ontvlambare, opgeruimde, goed verluchte plek te zetten, ver van een hittebron, apparaten niet te lang op te laden om oververhitting te vermijden, de stekker uit te trekken wanneer de batterij opgeladen is en nooit een kapotte batterij te gebruiken of op te laden. Als je je fiets of step opbergt voor de winter, laad de batterij dan om de twee à drie maanden op.