4 eenvoudige manieren om je verwarmingsfactuur te verlagen

24/10/2019

Met de terugkeer van de winter blijft het kwik in de thermometer maar zakken. De verwarming mag met andere woorden weer aan. Schrik gekregen voor een hoge rekening? Met deze eenvoudige maatregelen kan je je bankrekening sparen…

1. Verwarm tot de juiste temperatuur

Het is niet omdat we een hete zomer hebben gehad dat je je huis de hele dag moet verwarmen tot 25 graden. 20°C in de woonkamer volstaat, terwijl 18°C en 22°C ideaal zijn voor respectievelijk de slaap- en badkamers. Meer daarover lees je hier.

2. Extra isoleren

Isoleer verwarmingsbuizen met flexibele "mouwen", sluit ‘s nachts alle rolluiken, vul gaten en scheuren op, zorg voor een vrije ruimte voor de radiatoren en isoleer de plek (eventueel met een metalen plaat) tussen de radiator en de muur.

3. Verander van leverancier of herzie je contract

Is je energieleverancier echt de goedkoopste? De verschillende aanbiedingen blijven vergelijken, is de boodschap, zeker omdat je als nieuwe klant vaak van een grote korting geniet.

4. Onderhoud is essentieel!

Purgeer je radiatoren, laat je verwarmingsketel op tijd onderhouden en ontstof geregeld de roosters van de convectoren. Wees je ervan bewust dat het meestal niet lang duurt om de aankoopprijs van een nieuwe radiator (vooral als deze elektrisch is) terug te verdienen door te besparingen in het gebruik.