Zo maak je jouw tuinstoelen weer snel schoon

8/10/2019 - Immovlan.be

Heb je pas witte tuinstoelen gehaald? Dan wil je natuurlijk dat die zo lang mogelijk mee gaan. Maar hoe bereik je dat? In dit artikel delen we de beste schoonmaaktips zodat je stoelen zo lang mogelijk mee zullen gaan, en jij er dus extra van kunt genieten!

Zuinigheid blijft

Voorkomen is beter dan genezen. Dit is geen schoonmaaktip, maar wel heel belangrijk. Ben zuinig op je stoelen door ze alleen te gebruiken voor dat waar ze voor zijn, namelijk lekker zitten. Let erop dat je stoelen niet beschadigd raken door harde voorwerpen. Dit zorgt voor krassen, en zal zorgen voor minder mooie resultaten als je de stoelen schoonmaakt.

Berg ze op in de winter

Niet voor iedereen voor de hand liggend, maar het beste berg je je Tuinstoelen netjes op in de winter als je ze toch niet gebruikt. Bedek ze met plastic zodat de set beschermd blijft tegen stof. Als je geen ruimte hebt om de set op te bergen, dan zijn er ook speciale hoezen te koop waarmee je je stoelen netjes af kunt dekken. Zo raak je niet teleurgesteld als de lente aanbreekt, en kun je meteen weer genieten van je tuin, balkon of terras.

Maak je set regelmatig schoon

Af een toe met een doekje erover heen is net niet voldoende om je stoelen echt in de beste staat te laten. Regelmatig reinigen zorgt ervoor dat hardnekkig vuil niet in de stoelen trekt, en zo je set langer mee zal gaan. Hoe vaak je schoon zult maken ligt ook vooral aan hoe vaak je gebruik maakt van je tuinstoelen. Als je echt zuinig op je stoelen wilt zijn, dan ga je dagelijks even snel met een vochtig doekje over de stoelen heen. Voor grondiger onderhoud kun je gebruik maken van melk en azijn. Dit doe je door de stoelen in te wrijven met wat melk, en dit voor ongeveer tien minuten in te laten trekken. Daarna kun je een mix maken van 100 ml azijn en een theelepeltje afwasmiddel. Ook hiermee wrijf je de stoelen goed in. Als laatste neem je de stoelen af met een droge doek. Zo zullen je witte stoelen spierwit worden en weer als nieuw lijken. Op deze manier zal het een fluitje van een cent zijn om je witte stoelen zo lang mogelijk mee te laten gaan, en kun jij de komende jaren elke zomer weer genieten van je spierwitte stoelen.