Dit zijn dé manieren om je gevel proper te krijgen

5/09/2019 - Livios.be

Jarenlange blootstelling aan weer en wind doet de gevel van je woning geen goed. Wil je het oorspronkelijke karakter behouden én tegelijk de beschermende functie van je façade garanderen, dan is een regelmatige onderhoudsbeurt een must.

Maar wat is er allemaal mogelijk? En wat is voor jou de beste keuze? Een overzicht! Dit en veel meer over binnenmuren en buitenmuren lees je deze week op Livios

De 9 grootste fouten bij het metselen van je gevel

Ondanks de vele alternatieven, zweert de gemiddelde bouwer nog altijd bij de baksteen om zijn gevel mee af te werken. Belangrijke voorwaarde voor een mooi eindresultaat is een correcte verwerking. Veel zelfbouwers en ook sommige aannemers gaan hier in de fout. Livios vroeg aan baksteenfabrikant Wienerberger om de meest gemaakte metselzonden op een rijtje te zetten.

Lees meer

Dit zijn dé manieren om je gevel proper te krijgen

Jarenlange blootstelling aan weer en wind doet de gevel van je woning geen goed. Wil je het oorspronkelijke karakter behouden én tegelijk de beschermende functie van je façade garanderen, dan is een regelmatige onderhoudsbeurt een must. Maar wat is er allemaal mogelijk? En wat is voor jou de beste keuze? Een overzicht!

Lees meer

De samenstelling van je gevel: binnen- en buitenmuur

Je gevel bestaat uit een binnen- en buitenmuur. Je binnenmuur vormt de dragende structuur van je woning, de buitenmuur heeft een beschermende en decoratieve functie. De samenstelling van je binnenmuur hangt af van de bouwtechniek waarvoor je kiest.

Lees meer

Magda? Metselen in de regen?

Aannemers staan vaak onder druk. Als bouwheer wil je je huis zo snel mogelijk gerealiseerd zien. Daardoor wordt er op werven wel eens gemetseld tijdens regenweer om de vooropgestelde bouwtermijn te halen. Maar dat is niet zonder gevaar.

Lees meer