Hoe en met wie je woning of grond verkopen?

29/08/2019 - Livios.be

Als je onroerend goed wil verkopen, zijn er ruwweg drie mogelijkheden: of je doet het volledig zelf, of je laat het over aan een notaris, of je schakelt een makelaar in.

Elke methode heeft zijn voor- en nadelen. Dit en veel meer over bouwpartners lees je deze week op Livios.

Opinie: “Cijfers over foutieve EPB-aangiftes moet je met een korrel zout nemen”

Eind juni melde het Vlaams Energieagentschap VEA dat slechts 16% van de ingediende EPB-aangiften geen enkele fout bevat. Een uitspraak die Petra Proesmans, voorzitter van beroepsvereniging OVED, nu graag nuanceert. “Finaal bleek 52% van de aangiftes in orde.”

Lees meer

Hoe en met wie je woning of grond verkopen?

Als je onroerend goed wil verkopen, zijn er ruwweg drie mogelijkheden: of je doet het volledig zelf, of je laat het over aan een notaris, of je schakelt een makelaar in. Elke methode heeft zijn voor- en nadelen.

Lees meer

Hoe vind je de geschikte architect?

Aangezien een architect dé spilfiguur wordt in jouw bouwplannen, is de keuze voor de juiste architect een zeer belangrijke stap. Wij helpen je een doordachte keuze maken. Weet wel dat elke nieuwbouw, verbouwing en bouwheer anders is: voor jou zullen bijvoorbeeld andere criteria harder doorwegen dan bij een ander, net omdat de verwachtingen anders zijn. Eén gouden raad: kies een architect waarmee het ‘klikt’.

Lees meer

Vergeet de ventilatieverslaggever niet!

Vlaanderen wil volop inzetten op hoogwaardige ventilatie van woningen. Uit controles van ventilatiesystemen bleek dat de dossiers van bouwheren, EPB-verslaggevers en installateurs vaak niet overeenkwamen. Dat leidde tot een onvoldoende luchtkwaliteit volgens de overheid. Daarom kwamen er een aantal nieuwe verplichtingen bij. Die gelden voor nieuwbouwwoningen en ingrijpende energiebesparende renovaties met een bouwaanvraag of melding vanaf 1 januari 2016.

Lees meer

Checklist bouwpartners

Om je woondroom te realiseren zal je verschillende (ver)bouwpartners moeten inschakelen. Met deze checklist verlies je niets uit het oog!

Lees meer