INFOGRAPHIC: zo onderhoud je jouw plat dak in 6 stappen

Een plat dak van goede kwaliteit gaat tot veertig jaar mee. Voor een perfecte waterdichting is een jaarlijkse check-up wel een absolute must. Dit zijn de zes belangrijkste aandachtspunten. Dit en veel meer over dak lees je deze week op Livios.

INFOGRAPHIC: zo onderhoud je jouw plat dak in 6 stappen

Een plat dak van goede kwaliteit gaat tot veertig jaar mee. Voor een perfecte waterdichting is een jaarlijkse check-up wel een absolute must. Dit zijn de zes belangrijkste aandachtspunten.

Lees meer

OPINIE: “Dakisolatienorm is gemiste kans”

Vanaf 2020 is dakisolatie verplicht en moeten alle daken van koop- en huurwoningen geïsoleerd zijn. Met deze dakisolatienorm wil de Vlaamse regering woningen en appartementen milieuvriendelijker maken. “Toch is dit meer een slag in het water”, vindt isolatiespecialist David Verhoeven. “Je moet wel gek zijn om je te beperken tot deze norm.”

Lees meer

Dakterras aanleggen: 8 do’s en don’ts

Wil je eindelijk werk maken van een dakterras? Begin dan al maar te plannen. Met deze tips ben je alvast zeker van een geslaagd eindresultaat.

Lees meer

Dakramen plaatsen: enkele aandachtspunten

Met dakramen haal je licht binnen op je bovenverdieping. Ze zorgen voor veel lichtinval, meer dan dakkapellen of gewone ramen. Je hebt keuze uit verschillende systemen. We sommen enkele aandachtspunten op.

Lees meer