Tip van een pro: laat witte schakelaars en stopcontacten voor wat ze zijn…

23/08/2019

Net je woonkamer, keuken of slaapkamer onder handen genomen en tijd om je oude schakelaars en stopcontacten (opnieuw) te installeren? Weet dat er alternatieven bestaan…

Als we de afwerking van een ruimte aanpakken, denken we in de eerste plaats aan schilderwerken, de vloerbedekking, de verlichting, de gordijnen, de plinten… Maar niet meteen aan nieuwe stopcontacten en schakelaars. Er bestaan nochtans veel originele mogelijkheden wat dat betreft.

Kleuren…

Traditionele witte schakelaars en stopcontacten zijn natuurlijk het goedkoopst, al mag dat geen excuus wezen om hier en daar niet voor een andere kleur te opteren, in de woonkamer of de keuken bijvoorbeeld. Gekleurde exemplaren vertegenwoordigen geen significante meerkosten en passen visueel beter in het decor op muren die geverfd of behangen zijn. Met contrasten spelen, kan natuurlijk ook.

…en materialen!

Tegenwoordig kan je zowel de vorm (rond, vierkant, drukknoppen…) als het materiaal (messing, porselein, roestvrij staal, glas, steen…) en de stijl (vintage, modern, Art Deco….) van de technische elementen kiezen.

Prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van je smaak…