Wonderproduct voor onderhoud: gelazijn!

20/08/2019 - partner: Immovlan.be

Azijn is een wondermiddel dat op allerlei manieren kan worden gebruikt bij het schoonmaken (met uitzondering van de verzorging van natuursteen). Bovendien gaat is het een milieubewuste keuze…

Azijn is een natuurlijke en niet-toxische alcohol gemaakt van maïs, aardappelen, bieten of tarwe. Het wordt gebruikt als ontkalker, ontsmettingsmiddel, onkruidverdelger in combinatie met zout, beschermer van gekleurd linnen of wasverzachter enzovoort enzovoort.

Een van de problemen die je met azijn hebt, vooral als je het wilt laten inwerken op bijvoorbeeld een douchescherm, is dat het er afloopt en dat verpest de hele operatie.

Azijn, maar dan als gel!

Verschillende fabrikanten stellen nu gelazijn voor, een product dat vaak is samengesteld uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Bij gel wordt azijn nog efficiënter, vooral als het gaat om het ontkalken van kranen, baden, douches, toiletten, douchewanden en tegels. De textuur maakt het mogelijk om zich gemakkelijker aan de oppervlakken te hechten en deze beter te behandelen, zonder dat er lekken optreden. Gelazijn kan ook gebruikt worden voor het reinigen van koelkasten, apparaten en spoelbakken.

Houd er wel rekening mee dat azijn en zijn derivaten zeer agressief zijn in combinatie met natuursteen…