Een onberispelijke garage in 3 stappen!

13/08/2019

Een garage wordt niet alleen gebruikt om een auto in te parkeren maar minstens even vaak als opslagplaats. Wij weten hoe je deze ruimte in 3 simpele stappen volledig netjes krijgt. Lees even mee!

1. Ruim op en verwijder

Begin met het wegwerken van wat je niet langer nodig hebt. Als algemene regel wordt aangenomen dat een object dat een jaar niet gebruikt is, waarschijnlijk nooit meer gebruikt zal worden. En waarom verkopen we niet vaker oude spullen? Je maakt er mensen gelukkig mee en kan er (een beetje) geld mee verdienen.

2. Ken je plannen

Wat wordt het: een repetitieruimte voor je muziekband? In zo’n geval heb je veel vrije ruimte nodig… Een DIY-workshop dan maar? Zorg voor ruimte én voor een werkbank. De mogelijkheden zijn uiteraard legio en de indeling van de ruimte is steeds afhankelijk van wat je plannen zijn. Scheid in elk geval de verschillende zones van elkaar. Gereedschap aan één kant, tuingereedschap aan de andere…

3. Aan de muur of… in de lucht!

Tenzij je op een boerderij met grote bijgebouwen woont, is de kans groot dat je garage niet erg groot is. Reden te meer om de beschikbare ruimte te maximaliseren door te investeren in de wanden… en zelfs in het plafond! Fietsen nemen bijvoorbeeld veel minder ruimte in beslag als ze verticaal aan de muur worden opgehangen. Wat het voorwerp ook is, probeer een opbergruimte te vinden die erbij past, zoals een schroevendraaierhouder voor schroevendraaiers, een schoenenkast, een flessenrek voor drank… Maak zoveel mogelijk ruimte vrij op de vloer. Lange objecten zoals surfplanken, ligstoelen of ladders kunnen op stangen die aan het plafond bevestigd zijn.