Zwembad: dit zijn de trends van 2019

22/07/2019

Aangezien het steeds warmer wordt, kopen steeds meer Belgen een zwembad. Benieuwd naar de laatste trends?

De kosten

Een zwembad is een zware investering, gekoppeld aan jaarlijkse onderhoudskosten die niet mogen worden verwaarloosd. Voor de installatie van een zwembad met toebehoren wordt een minimumbudget van 35.000 euro geschat. De onderhoudskosten variëren van 1.500 tot 5.000 euro per jaar.

Banken melden een aanzienlijke toename van leningen voor de bouw van een zwembad. en wanneer de lage rente op spaarrekeningen niet bevorderlijk is voor het hamsteren, kiezen steeds meer banken voor een zwembad als investering. Wat ook bevorderlijk is voor de besluitvorming is dat de installatie van een monohull pool vanaf nu slechts een korte week werkweek vergt.

De trends

Onderwatertrappen doen het zeer goed in een minimalistisch vormgegeven zwembad en al zeker als ze zich over de volledige lengte van het bad uitstrekken.

Ook zeer in trek zijn kleine zwembaden en zwembanen. in tegenstelling tot diepe baden. Die laatste soort is moeilijk om proper te houden, vergt veel meer water en vormt een groter risico op verdrinking.

Een andere opkomende trend is het “natuurlijke zwembad“. Meestal spreken we dan van zwemvijvers met een biologisch evenwicht dat wordt gewaarborgd door een speciaal voor dit doel gekozen biotoop van planten.

Veel eigenaars passen hun zwembad trouwens achteraf aan. Ze voorzien ze van een glazen wand of zorgen voor een mobiel dek. Dit laatste zorgt ervoor dat de ruimte niet verloren gaat als je niet aan het zwemmen bent. En natuurlijk wordt er meer dan ooit aandacht besteed aan verlichting, zowel in als rond het zwembad.