5 tips om meer schaduw in te tuin te creëren

11/07/2019 - Immovlan.be

Als de zon volop schijnt, gaan de meesten onder ons op zoek naar een beetje schaduw. Hierbij enkele handige tips!

1. Onmisbaar is natuurlijk de parasol: tijdloos in hout, bestendig met een aluminium profiel en goedkoop in plastic. Weet dat er van parasols veel variaties bestaan, in verschillende vormen en maten.

2. Een schaduwdoek of zonnezeil: het luchtige aspect van dit prachtige accessoire voegt een vleugje cachet toe aan je terras. Zo’n zeil oogt modern en is verkrijgbaar in meerdere kleuren om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de exterieurdecoratie. Het is ook gemakkelijk te verankeren, al moet je wel aandacht besteden aan de spanning die wordt uitgeoefend zodat deze een goede windweerstand garandeert. Het zeil past zich trouwens aan bijna elk oppervlak aan en kan alleen of in combinatie met andere zeilen worden gebruikt.

3. Een duurdere luifel of zonnescherm is over het algemeen ontworpen op maat en kan worden uitgerust met een motor of met een handmatig mechanisme.

4. Een zelfdragende of aan de wand gemonteerde pergola is een constructie die meestal uit aluminium bestaat en een minimalistisch design biedt. Het heeft als grote voordeel dat je ook buiten het seizoen van je terras kan genieten. Het principe van verstelbare of intrekbare lamellen, gepositioneerd in een zijwand of in het plafond, zorgt voor een natuurlijke ventilatie die bijzonder welkom is in de zomer. Wanneer de pergola is uitgerust met een geautomatiseerd beheer, wordt een optimale bescherming tegen de zon geboden.

5. Verplaatsbare structuren kunnen waar je maar wil geïntegreerd worden. Zo zorgen voor schaduw, of  ze nu van hout, canvas of kunststof zijn gemaakt. Wij omschrijven het als een praktisch, modulair zonweringssysteem dat de omgeving respecteert…