Deze zomer moet je je interieur vooral lichter!

8/07/2019

Ze zeggen dat de zomers steeds warmer worden. Laat ons daarom kiezen voor koele tinten in huis en minimaliseren wat decoratie betreft!

Enkele jaren geleden stond de zomer synoniem voor warme kleuren, geïnspireerd door het "provençaalse universum". Geel en rood waren in die tijd zeer gewild, omdat deze kleuren warmte versterken. Maar of dat nu nog nodig is…

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor Scandinavisch minimalisme. De wanden zijn dan wit of zeer lichtgrijs en passen perfect bij stoffen in natuurlijke tinten, zoals greige. Discrete lijnen kunnen ook, net als strepen of tegels die harmonieus in het geheel opgaan. Zelfs sommige antieke meubels krijgen een plaats, weliswaar gecombineerd met meer eigentijdse meubels in licht of wit hout.

Lichter is beter

Kan of wil je de kleur van je muren niet veranderen, verwijder dan tenminste die dikke gordijnen en installeer jaloezieën in de plaats. Zo wordt meteen een aangenaam gevoel van openheid gecreëerd.

Wil je gordijnen behouden en laat je budget het toe, vervang dan zware stoffen (zoals fluweel) door lichte met discrete patronen. Kies voor kleuren geïnspireerd door de natuur, zoals blauw, groen en wit.

Wollen en fleece dekens mogen in de kast, linnen en katoen mogen eruit. Wat tapijten betreft: de sfeer in de kamer zal ingrijpend veranderen als je bijvoorbeeld voor het zeescheepvaartthema kiest. En ruim op, uiteraard.