4 manieren om thuis meer lichtinval te creëren

5/07/2019

Licht kan hét verschil maken in een interieur, ook wat warmte-energie betreft. We trakteren je bij deze op enkele tips om het maximale uit de kan te halen.

Wie het zich kan veroorloven, doet er goed aan om meer lichtinval te creëren. Dat kan bijvoorbeeld door conventionele ramen te vervangen door grote erkers. Zo’n investering kan tellen, al bespaar je er achteraf verwarmingskosten mee in de winter én elektriciteit omdat je pas later op de avond lampen hoeft in te schakelen.

Aangezien het om structurele werken aan je huis gaat, wordt sterk aanbevolen professioneel advies in te winnen alvorens actie te ondernemen. Zo’n expert kan je zelfs helpen om de nodige stappen te ondernemen bij de dienst stedenbouw van je gemeente.

Veel keuze

Het aanbod van ramen is nog nooit zo groot geweest. Je hebt traditionele schuiframen die een zeer grote openening creëren, maar ook schuimramen voor in de hoeken (die een panoramisch uitzicht garanderen) alsook harmonicaramen die niet alleen praktisch zijn maar ook modieus.

Is het niet mogelijk om een bestaand raam te vergroten en dus om een erker te plaatsen, kunnen nieuwe kozijnen met dunnere profielen een oplossing zijn. Ook zo kan je meer helderheid in huis bekomen.

Weet dat er naast architecten ook raamadviseurs bestaan. Zij houden niet alleen rekening met je technische beperkingen maar ook met je budget. Aarzel niet om een beroep op hen te doen…