Sauna, stoombad of jacuzzi, wat kies je best?

3/07/2019 - partner: Immovlan.be

Een beetje tijd vinden voor jezelf, ondanks een bijzonder druk dagelijks leven, lijkt soms een mirakel. Met een wellnessruimte haal je meer welzijn in huis.

De trendy combinatie douche-stoombad is ideaal omdat het de praktische kanten van een douche combineert met het plezier van een traditionele hammam. De stoom die door de hammam wordt opgewekt, doet ontspannen terwijl je lichaam ontgift wordt. Aan het einde van de sessie laat de frist de douche je op voor een echte totaalervaring.

All-in-one cabines zijn uiteraard op de markt verkrijgbaar, maar op maat gemaakte oplossingen kunnen ook bij specialisten in de sector worden besteld. Weet dat het stoombad een watertoevoer, een afvoer en een aansluiting op elektriciteit met een minimum van 16 ampère vereist. Het kan niet in elke kamer van het huis worden geïnstalleerd.

De alternatieven

De sauna is een aanvulling op de hammam maar genereert een droge hitte. Het ontspant spieren en gewrichten en is ideaal na een jog- of sportsessie. De sauna heeft ook een zuiverende werking op de poriën van de huid door een ontstressend effect te bieden. In tegenstelling tot de hammam vereist de sauna alleen een elektrische installatie. Het kan daarom worden geïnstalleerd op een terras, in een garage of zelfs onder een afdak.

Een andere optie is de hot tub, beter bekend als een jacuzzi. Deze kan je binnen of buiten installeren, tenminste wanneer er aanpassingen gebeuren zoals de versterking en de stabilisatie van de grond in sommige gevallen, de installatie van een luchtafzuiger en een stroomvoorziening in de buurt. De capaciteit van het bad kan variëren van 2 tot ongeveer 10 personen. Afhankelijk van het model kan je kiezen voor automatisch vullen en legen, op voorwaarde dat de jacuzzi is uitgerust en overeenkomstig is aangesloten. Eenvoudiger en minder duur: een bad van standaardformaat, uitgerust met massagestralen en/of een compressor die een luchtstroom opwekt.