De ruimte rond je zwembad optimaliseren: 4 tips

27/06/2019 - partner: Immovlan.be

Of het nu gaat om een groot terras, een nieuwe inrichting of een combinatie van verschillende materialen, er zijn veel manieren om de zone rond een zwembad te “optimaliseren”…

Poolhouse

Een klein huis naast het zwembad, beter bekend als poolhouse, is zeker een mogelijkheid. Je kan het ook gebruiken om ‘s nachts in te slapen of voor logies.

Materialen combineren

Hier is het de bedoeling om voor een zekere continuïteit te zorgen. De materiaalkeuze is erg belangrijk, of het nu gaat om natuursteen, beton, kunstmatige platen of zelfs Bangkiraï. Het onderhoud beperkt zich over het algemeen tot een veeg- of zeepsessie (met een product op basis van lijnolie). Aarzel ook niet om materialen te combineren. Zo kan je mooie contrasten creëren.

Natuurlijke omgeving

Om de rechte lijnen van het zwembad en de symmetrische elementen van een tuin te “verzachten”, kan je het zwembad omringen met een gazon. Een houten hek werkt ook, wat bovendien voor extra privacy zorgt.

Bar en douche

Voel je thuis op vakantie door te genieten van een glaasje van je eigen zwembadbar. Een zonnedouche is zelfs nog een grotere aanrader.