Geef je huis een boost door de… deurklinken te vervangen!

31/05/2019

Soms volstaat een klein beetje inzet om je (t)huis een echte boost te geven! Zoals het stomweg verwisselen van de deurklinken bijvoorbeeld…

Dacht je dat het veranderen van je deurkrukken slechts een formaliteit was? Zo eenvoudig is het niet. ";Het vooral een kwestie van het juiste model kiezen dat bij de deur past," zegt Christophe, hoofd van een bouwmarkt.

";Het is ook noodzakelijk om de hartafstand van het slot te kiezen. Dit is de afstand tussen het vierkant van de handgreep en het sleutelgat van het slot of de cilinder. Je moet ook rekening houden met de bevestigingsafstand [afstand tussen de bovenste en onderste bevestigingsschroeven, nvdr]. Hou ook rekening met de richting van de installatie. Sommige handgrepen hebben een tweezijdige opening. Om de richting van het handvat te veranderen, moet je een snap-on tang gebruiken om de borgringen van de achterkant van het handvat te verwijderen," voegt Christophe eraan toe. Dit zijn eenvoudige tips voor een ";eenvoudige" verandering. Natuurlijk, als je deuren echt oud zijn en nog steeds uitgerust met een ";knop", een wijziging complexer. Maar we komen hier later op terug.