Open Wervendag: een unieke inkijk in de bouw van morgen

14/05/2019

Benieuwd naar wat zich allemaal afspeelt achter de bouwhekken? Of overweeg je een carrière in de bouw? Tijdens Open Wervendag op zondag 19 mei biedt Confederatie Bouw jou de kans om een unieke blik achter de schermen te werpen van vele verbluffende Belgische bouwwerven. Ervaar en ontdek hoe de veelzijdige bouwwereld inspeelt op de trends van vandaag en morgen!

Dat Open Wervendag zowel door de deelnemende bedrijven als door de bezoekers geapprecieerd wordt, weerspiegelt zich elk jaar weer in de grote bezoekersaantallen en het aantal deelnemende projecten. Vorig jaar bijvoorbeeld bezochten zo’n 83.000 kijklustigen zo’n 150 werven in heel België.

Boeiende jobmogelijkheden

Op deze unieke dag ervaar je dat de wereld van de bouw er een is vol vakmanschap, hightech en innovatie én ontdek je dat de bouw verschillende boeiende jobkansen biedt met heel wat toekomstmogelijkheden en werkzekerheid. De bouw is een hoogtechnologische sector geworden die ook heel wat potentieel in huis heeft voor jongeren.

Vernieuwing en klimaatbewust

Restauraties, nieuwbouw (BEN-woningen of -appartementen), woonzorgcentra & assistentiewoningen, ziekenhuizen, infrastructuurwerken, sport- en recreatiecentra, kantoren en scholen: de werven die je op zondag 19 mei tijdens Open Wervendag kan bezoeken zijn zeer divers. Zowel bij de grote als bij de kleine werven vormen vernieuwing, digitalisering, nieuwe profielen, aantrekkelijkheid en klimaatoplossingen de sleutelwoorden.

Dertiende Open Wervendag

De deelnemende werven kunnen op zondag 19 mei vrij bezocht worden. Inschrijven is voor de meeste werven dus niet noodzakelijk, al wordt voor enkele werven wel gevraagd om zich vooraf te registreren. Check dus best vooraf de werfpagina’s op de website van Open Wervendag waar je een overzicht en alle praktische details vindt van alle deelnemende bouwwerven.

En tot slot nog deze tip: aangezien je op Open Wervendag een bouwplaats bezoekt, is het aangeraden makkelijke kledij en schoeisel te dragen.

Meer info op www.openwervendag.be