Hoe schep je thuis de perfecte werkplek?

13/05/2019

Meer en meer mensen werken geregeld van thuis uit en de werkplek binnen de woning wint dan ook aan belang.

Bij voorkeur breng je je bureau in een aparte ruimte onder zodat je rustig kunt werken. We geven je in dit artikel een aantal tips mee die je makkelijk kunt toepassen.

Zorg voor organisatie en veelzijdigheid

Wil je productief kunnen werken dan zijn organisatie en veelzijdigheid de codewoorden. De omvang van je werkruimte is minder belangrijk. Makkelijk je spulletjes kunnen wegbergen en ze makkelijk vinden is veel belangrijker. Rommel zorgt immers voor het dalen van je productiviteit. Heb je daarnaast ook nog een aantal items die je multifunctioneel kunt inzetten, dan voorkom je een overvolle werkplek.

Hoe deel je je ruimte in?

De indeling van je werkplek is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Hoeveel mensen werken er?
  • Hoeveel tijd breng je er door en wat is de functie van je ruimte? Moet je er ook klanten ontvangen, moet er een printer staan, …
  • Hoeveel tijd breng je er door?
  • Heb je ook opslagruimte nodig?

Breng je veel tijd in deze ruimte door, zorg dan dat je je er ook kunt ontspannen. Een comfortabele zetel met zithoek kan wonderen doen. Zorg voor wat planten of wat kunst en zorg dat je hier even tot rust kunt komen.

De verlichting is belangrijk

Zorg voor verschillende lichtpunten. Een goede bureaulamp is belangrijk, maar ook andere lampen zijn noodzakelijk. Ga bij voorkeur voor natuurlijk licht, maar dit is uiteraard niet altijd mogelijk.

Investeer in een goede bureaustoel

Je bureau is belangrijk. Een comfortabele werktafel draagt zeker bij aan je productiviteit. Maar een goede bureaustoel is helemaal essentieel. Reken maar eens uit hoeveel uren je er zitten op door gaat brengen. Zorg dat deze stoel voldoende ondersteuning biedt.

Probeer waar mogelijk om multifunctionele meubels te gebruiken en zorg dat je flexibel kunt schuiven indien nodig.