Veiligheid tijdens het verven

9/05/2019 - Immovlan.be

Veilig schilderwerk zorgt automatisch voor beter schilderwerk. Wil jij jouw woning ook voorzien van een nieuw tintje binnen- of buitenshuis? Zorg er dan voor dat je veilig te werk gaat. In dit artikel kun je een aantal handige tips lezen hoe jij voortaan veilig te werk gaat met de kwast.

Afplakken

Voorkom dat jouw meubels, vloer en plinten onder de verfspatten zitten en plak alles goed af voordat je begint met schilderen. Een goede voorbereiding is echt het halve werk als het gaat om schilderwerk. Zorg dat je jouw meubels en vloer afdekt met zeil en tape jouw plinten af met schilder tape. Zo zijn jouw meubels en vloer veilig van verfspatten.

De juiste verf

De beste manier om veilig te werk te gaat, is door te kiezen voor de juiste verf. Je hebt vaak jarenlang plezier van goed schilderwerk. Je doet er dus goed aan om te kiezen voor de beste verf. Op deze manier ben je verzekerd van een goede dekking en een resultaat waar je lang plezier van hebt. Kies bijvoorbeeld voor de verf van Colorstore.nl. Hier heb je een ruim assortiment aan de juiste soorten verf.

Bescherm jouw kleding 

Het is altijd aan te raden om jouw beste kleren in de kast te laten hangen wanneer je begint aan een grote verfklus. Kies voor oude kleding of bescherm jouw kleding gewoon goed tegen verfspatten. Wanneer je geen zorgen hoeft te maken over vlekken op jouw kleren kun je jouw volledige aandacht richten op het schilderwerk.

Mondkapje

Verf kan chemische stoffen laten vrijkomen. De verfgeur is niet gezond om lang in te ademen. Een manier om jezelf en jouw longen goed te beschermen tegen deze chemische stoffen, is door het dragen van een mondkapje. Zeker wanneer je gebruik maakt van spuitverf is het dragen van een mondkapje cruciaal.

Een stevige trap

Om lelijke valpartijen te voorkomen is het aanschaffen van een goede en stevige trap een echte aanrader. Moet je vaak hoog werken? Kies dan voor een trap die jouw stabiliteit kan garanderen. Zo voorkom je een valpartij en hoef je tijdens het schilderen je geen zorgen te maken over de stabiliteit van de trap.

Veilig werken is niet alleen een stuk fijner voor jezelf, het geeft automatisch een beter resultaat. Heb jij binnenkort een grote schilder klus voor de boeg? Zorg dan dat je de juiste voorzorgsmaatregelen treft om veilig te werk te kunnen gaan.