Plinten: 3 tips om uw interieur op te waarderen

14/05/2019

Plinten dienen om af te werken maar kunnen ook gebruikt worden om je interieur op andere manieren te verbeteren. Functioneler en comfortabeler zelfs! Na het lezen van deze tips zal je plinten nooit meer zien zoals voorheen…

Plinten worden uiteraard in de eerste plaats gebruikt om de verbinding tussen de vloerbedekking en de muren te verbergen, al hebben ze meer te bieden dan alleen dat.

1. De gekleurde plint

De kleur van de plinten kan een invloed hebben op het ruimtegevoel in de kamers. Zit je met lage plafonds, kies dan voor plinten met dezelfde kleur als de muren om de illusie van hoogte te wekken. In andere kamers kan de plint als accentkleur worden gebruikt.

2. De moderne plint

Je kan natuurlijk kiezen voor PVC, hout of de combinatie met de vloerbetegeling maar ook voor minder voor de hand liggende materialen zoals roestvrij staal (in de keuken bijvoorbeeld) voor de industriële look. Zelfs spiegelplinten zijn een optie. Ook hiermee zal de kamer groter lijken dan ze is.

3. De functionele plint

Een plint kan ook functioneel zijn. Om kabels te verbergen voor je audio- of tv-installatie bijvoorbeeld. Combineer dat met het indirecte licht van een LED-strip en je zal meteen een bepaalde sfeer oproepen, afhankelijk van de lichtsterkte. Nog minder bekend zijn plinten die verwarmen. Ze draaien op elektriciteit of dankzij het warme water van de centrale verwarming.