Beveiligde deur kopen: dit moet je weten voor je kraakt!

8/05/2019

Eerlijk is eerlijk: inbraak volledig uitsluiten, is zo goed als onmogelijk. Wat je wel kan doen, is het risico zo laag mogelijk houden door een beveiligde deur te laten installeren. Wat moet je hierover weten?

Een beveiligde deur verlaagt de kans op inbraak aanzienlijk en al zeker als je in een appartement woont. Er zijn twee mogelijkheden: de oude deur verwijderen en een beveiligd exemplaar (+ kozijn) laten plaatsen. Optie nummer twee is voordeliger maar ook iets minder robuust, namelijk de plaatsing van een pantser op de bestaande deur.

De voordelen van een beveiligde deur liggen voor de hand: niemand kan zomaar binnen, ze gaat enorm lang mee en bovendien isoleert ze goed (warmte en geluid). Anderzijds moet je er natuurlijk extra goed voor opletten dat je jezelf niet buitensluit want dat wordt dit een goede grap.

Opletten voor…

De opmeting! Beveiligde deuren hebben standaardformaten dus wees correct. Bovendien zijn ze zwaar, wat de installatie bemoeilijkt, en duur.

Hoe duur?

Het hangt af van wat je wil. Voor een bepantsering van je bestaande deur, inclusief de wijziging van het slot, moet je tussen € 1.000 en € 2.000 tellen. Voor een nieuw exemplaar met een nieuw kozijn (altijd inbegrepen) hou je maar beter minstens € 1.500. Weet dat de prijzen oplopen tot wel € 5.000.