Jouw matras: hard of eerder zacht?

25/04/2019 - Immovlan.be

Er zijn veel matrassen op de markt, met een groot verschil in prijzen. De juiste keuze maken, is dus moeilijker dan veel mensen denken. Je moet namelijk het materiaal en de dichtheid ontdekken die overeenkomen met jouw lichaamsvorm en slaapgewoonten. Meer uitleg!

Een goede matras ondersteunt je hele lichaam. Ideaal is dat je schouders, je heupen en je billen een beetje in de matras zakken.

Ook van essentieel belang: kies een aangepaste boxspring voor je matras voor een beter comfort. Een lattenbodem kan worden aangepast aan elk type matras (schuim, latex, latex, veren, …). Een verende bodem is alleen geschikt voor matrassen met veren in.

Hard of zacht?

Is je matras te hard, dan vinden de ledematen geen plaats, is de slaappositie oncomfortabel en de uitlijning van de wervelkolom niet optimaal. Een extra laag kan hiervoor een oplossing bieden (fn-matrassen van ongeveer tien centimeter dik).

Is je matras anderzijds te zacht is, dan zakken bepaalde delen van je lichaam te diep weg waardoor je wervelkolom te veel buigt. Ook niet goed dus.

Professionals raden uiteraard een zachte matras aan voor magere mensen en een harder exemplaar voor wie ouder maar vooral zwaarder is.