Volgende keer barbecueën met zicht op een proper dak en gevel? Laat het professioneel reinigen.

23/04/2019

Heeft u zoals veel Vlamingen genoten van uw eerste barbecue afgelopen weekend? Smaakvolle gerechten, duizelingwekkende drankjes, goed gezelschap en… een vuil dak of gevel.

Laat nu uw dak ontmossen of gevel professioneel reinigen. Zo bent u klaar om uw vrienden en familie tijdens de zomer in een stralende woning te ontvangen.

Vraag uw gratis dak- of geveldiagnose aan

Waarom uw dak of gevel laten reinigen door een professional?

Uw dak zelf ontmossen is geen goed idee. U denkt er geld mee uit te sparen, maar op het einde van de rit kan het u meer kosten of uw veiligheid in gevaar brengen. Drie redenen om niet de waaghals uit te hangen:

  1. Uw veiligheid voorop

Zelf op uw dak klauteren brengt grote risico’s met zich mee. Veelal kent men de veiligheidsvoorschriften niet en neemt men als gevolg niet de nodige veiligheidsmaatregelen. Een vakman beschikt daarentegen over veilige stellingen en veiligheidsharnassen die een val kunnen voorkomen. Een slippertje is al snel gebeurd!

  1. Grote kans op beschadiging

Een klassieke hogedrukreiniger biedt voor het verwijderen van mos geen soelaas. Het is inderdaad een gemakkelijke en snelle manier om de begroeiing aan te pakken, maar deze methode is geen aanrader. De dakbedekking kan bij het verwijderen van het mos beschadigd worden door de waterstraal onder hoge druk. De bedekking zal door de puntbelasting bovendien poreuzer en ruwer worden waardoor algen en mossen zich beter kunnen vasthechten, en dus ook sneller terug zullen komen. Het gebruik van de hogedrukreiniger is niet enkel een tijdelijk hulpmiddel, maar verergert bovendien het preventief voorkomen van begroeiing.

Doe de daktest

  1. De waarde van uw woning daalt aanzienlijk

Door de beschadiging van uw dak daalt de waarde van uw woning opmerkelijk. Het dak is namelijk het visitekaartje van uw woning.

Het ontmossen van uw dak overlaten aan een professional is dus de boodschap! Vul onderstaand formulier in voor een gratis dak diagnose bij u thuis.

* Verplichte velden