Pro & contra: veranda of terrasoverkapping?

11/04/2019

Of je nu kiest voor een veranda of een terrasoverkapping: ze bieden je allebei een schaduwrijke plek waar je optimaal van je tuin kan genieten. Maar welke optie past nu het best bij jou en je woning?

Sofie Vermeulen van Reynaers Aluminium en Veronique Mattheeuws van Skylux lijsten de voor- en nadelen van een veranda en een terrasoverkapping voor je op. Mooi meegenomen: Ronny Tiri van Wilms geeft je de voor- en nadelen van een zonnetent erbovenop.

Pro & contra: veranda of terrasoverkapping?

Of je nu kiest voor een veranda of een terrasoverkapping: ze bieden je allebei een schaduwrijke plek waar je optimaal van je tuin kan genieten. Maar welke optie past nu het best bij jou en je woning? Sofie Vermeulen van Reynaers Aluminium en Veronique Mattheeuws van Skylux lijsten de voor- en nadelen van een veranda en een terrasoverkapping voor je op. Mooi meegenomen: Ronny Tiri van Wilms geeft je de voor- en nadelen van een zonnetent erbovenop.

Lees meer

Wat kost een terrasoverkapping?

Met een terrasoverkapping geniet je het hele jaar door van je tuin en terras. Of het nu regent of niet. Maar hoeveel betaal je voor zo’n verlengstuk van je woning? En wat zijn de grootste prijsbepalers? Femke Heens, communication officer bij Renson, brengt ze voor ons in kaart.

Lees meer

Veranda bouwen? Vermijd deze grootste fouten!

Weinig lichtinval of – integendeel – verblinding, condens op de ramen, muffe lucht, een bakoven in de zomer en een diepvries in het tussenseizoen, … Het zijn stuk voor stuk pijnpunten die je veranda kraken.

Lees meer

Terrasoverkapping plaatsen? Laat je inspireren door deze 5 toppers

Een terrasoverkapping creëert een extra leefruimte in je tuin. En net zoals je woonkamer, wil je natuurlijk ook dat die er goed uitziet. Wij verzamelden voor jou de vijf toppers van dit moment!

Lees meer

Heb je een vergunning nodig voor een veranda?

Volstaat een melding bij je gemeente of moet je een vergunning aanvragen? En heb je een architect nodig of niet? Er bestaat heel wat onduidelijkheid over de stedenbouwkundige verplichtingen bij de aanbouw van een veranda. We zetten alles op een rijtje.

Lees meer