Met deze tip kan je oude verf hergebruiken

27/03/2019

Je wilt oude verf hergebruiken maar er zitten brokken in de pot? Geen nood, we vertellen je wat je te doen staat…

Verf sla je maar beter op in optimale omstandigheden. Daarvoor moet je enkele voorzorgsmaatregelen nemen. In ieder geval is het nodig om oude verf te doen ";herleven" alvorens je ze opnieuw gebruikt.

In de mix

Na het openen van het deksel moet je de staat van de verf analyseren. Folie verwijder je zo goed als je kan, waarna je in de pot kan beginnen roeren. Dat doe je eenvoudig met een houten palletje of zelfs met een mixer die je bijv. op een boormachine monteert. Gebruik indien mogelijk gereedschap met een instelbare snelheid (zodat het niet te snel draait) en wees altijd voorzichtig met verfspatten. Wie van plan is om meerdere verfblikken of accessoires (rollers, kwasten enz.) te kopen, kan gerust oude verfblikken meenemen naar de winkel om daar van hun professionele mixer gebruik te kunnen maken. Daarmee worden ook kleurpigmenten in een nieuwe verf gemengd.

Nog brokken?

Als je ondanks je inspanningen nog steeds brokken in de verf opmerkt, zelfs na een bijzonder krachtige menging, raak dan niet in paniek. Het is namelijk heel eenvoudig om de verf simpelweg te filteren. Hoe? Met behulp van een oude nylonkous. Trek deze over de pot en giet de oude verf voorzichtig door de geïmproviseerde nylonfilter. Simpel en zeer effectief!