TOP 8 materialen voor in de keuken

25/03/2019

Omdat we nu eenmaal een nette en heldere keuken willen, met materialen die perfect aansluiten bij onze wensen…

De keuken is dé plaats in huis geworden waarop we met het hele gezin samenkomen, waar we van een aperitiefje met vrienden genieten of waar we de kinderen helpen met hun huiswerk. Een plaats van gezelligheid dus, die in de eerste plaats praktisch moet zijn. Daarom gebruiken we liever materialen die goed passen bij ";de geest" van de keuken.

Alles in inox

Wie keuken zegt, denkt roestvrij staal. Dat metaal gaat prima samen met andere materialen. Ga je volledig voor inox, hou er dan rekening mee dat je keuken er erg kil en koud kan uitzien, tenzij je combineert met een mooie wand- en vloerbekleding. Een mooie parketvloer of een gekleurde muur kan ook voor een knap contrast zorgen.

Hout

Hout schept sfeer en warmte én is tegenwoordig zeer eigentijds. Populair is grijs hout in combinatie met een heldere tint. Toch meer een liefhebber van eikenhout? Doen! Die ";ouderwetse" keuze voegt cachet toe, om nog maar te zwijgen van de stevigheid

Graniet

Graniet is duur en wordt vaak gebruikt voor het keukenwerkblad. We appreciëren de robuustheid, maar ook de geboden variëteit (gepolijst, gevlekt, gevlamd…). Graniet gaat wonderwel samen met meer eigentijdse materialen zoals glas.

Glas

Glas zorgt voor licht en transparantie. Het kan voor vanalles gebruikt worden, van meubeldeuren tot zelfs werkbladen.

Gelakt?

Mat, satijn of glanzend, een gelakte keuken is mooi maar pas op met vingerplekken en zelfs huisdieren.

Corian

Graag robuust en slijtvast? Dan kan je voor corian opteren, een kunsthars die veel gebruikt wordt in de keuken en een gladde en gelijkmatige afwerking biedt. Pro: de giettechniek maakt het mogelijk om alle vormen aan te nemen, zelfs de meest originele. Contra: corian is krasgevoelig, zuurgevoelig (pas op met bijv. tomaten) en niet hittebestendig.

Andere materialen

Denk aan beton (glad of ciré) en mortex. Deze materialen zijn sterk, gemakkelijk afwasbaar, bestaan in verschillende kleuren en hun voordelen zijn legio. Door hun geringe dikte zijn ze bijvoorbeeld gemakkelijk te plaatsen.

We evolueren ook steeds meer naar moderne materialen zoals kunstharsen met een innovatieve esthetiek. Voor ieders budget is er wel wat…