Kelder transformeren? Check deze 5 ideeën

22/03/2019

Dient jouw kelder ook alleen om je oud papier en andere nutteloze zaken in op te bergen? Zonde van de verloren ruimte! Misschien kan je hem wel een herbestemming geven.

Wij geven je alvast 5 ideeën voor jouw kelder 2.0! Dit en veel meer over voorbereidende werken, kelder en welfsels lees je deze week op Livios.

Bouwen met kelder, kruipkelder of op volle grond?

Kelders hebben hevige voor- en tegenstanders, toch is het een efficiënte manier om de bruikbare ruimte van een woning te vergroten. Zeker met de kleinere en duurdere bouwgronden van tegenwoordig is dit een doorslaggevend argument. Een kelder kan dienst doen als bergruimte, garage, speelruimte, berg- of fitnessruimte … De soorten opbouw van een kelder lees je hier. Nu bekijken we de voor- en nadelen van een kelder, kruipkelder en bouwen op volle grond.

Lees meer

Wat kosten grondwerken?

Van alle posten tijdens je bouwproject zijn de grondwerken misschien wel de meest onvoorspelbare factor. Je architect en aannemer spreken ook niet voor niets over ‘vermoedelijke hoeveelheden’ wanneer ze de kostprijs van de werken inschatten.

Lees meer

5 betonvragen ontrafeld

Hoe giet je een vloerplaat? Kan je witte mortel een kleurtje geven? En hoe dik moet je chape zijn? Stuk voor stuk vragen die (ver)bouwers aan ons voorleggen in onze Vragenrubriek. Gelukkig weet Thierry Beirens van Van Akelyen Bouwmaterialen & Betoncentrale raad.

Lees meer

Kelder transformeren? Check deze 5 ideeën

Dient jouw kelder ook alleen om je oud papier en andere nutteloze zaken in op te bergen? Zonde van de verloren ruimte! Misschien kan je hem wel een herbestemming geven. Wij geven je alvast 5 ideeën voor jouw kelder 2.0!

Lees meer

Magda? Mag ik eender welke plank gebruiken voor mijn bekisting?

Van een vloerplaat over een betonnen wand tot de kolommen, wanneer je ze zelf wil gieten heb je een degelijke bekisting nodig om een goed resultaat te krijgen. Als doe-het-zelver heb je vaak wel een eigen idee van een degelijke bekisting. Wat bij elkaar geraapte balken en planken zullen het wel doen. Maar mag dat wel?

Lees meer