Stormweer: 4 fouten die je zeker niet mag maken

12/03/2019

Er worden de komende dagen nog sterke windstoten en ander onweer verwacht in België. Het weer speelt ons dus parten. Hier zijn alvast 4 zaken die je dan niet mag doen.

1. De brandweer voor het minste bellen

De brandweer zal met de handen vol zitten en ze bellen voor pakwek enkele losgekomen dakpannen is een no-go. Niet dat je dan zelf het dak moet opkruipen natuurlijk. Is er (lichte) schade, wacht dan op windstilte en laat vervolgens een dakwerker het nodige doen.

2. Elektrische apparaten ingeschakeld laten

Net zoals je als kind aangeleerd kreeg, schakel je maar beter alle elektronische apparatuur uit in geval van donder en bliksem, te beginnen met je televisie en alles wat daarbij hoort.

3. Het schouwspel bewonderen vanachter een open raam

Durvers vinden het verleidelijk maar toch is dit niet zonder gevaar. Kan je niet aan het natuurlijke licht- en klankspel weerstaan, doe dit dan vanachter een gesloten raam. Binnen blijven is sowieso de boodschap!

4. De tuinmeubelen niet vastmaken

Dit doe je voor alle duidelijkheid niet tijdens maar voor de storm. Vergeet niet dat serieuze windstoten geen moeite hebben om je plastic tuingerief – inclusief de tafel en stoelen – in het rond te doen vliegen, met alle mogelijke gevolgen van dien. Ook de parasol moet opgebergd, of op z’n minst gesloten zijn.