5 tips voor een betere toegangscontrole van je woning

7/03/2019

Voorkomen is beter dan genezen. Door een goede toegangscontrole houd je alvast ongewenste bezoekers buiten de deur. Je garagepoort of voordeur moet niet alleen esthetisch een blikvanger zijn, veiligheid speelt ook een rol. Wij zetten alvast een aantal tips op een rijtje.

1. Kies voor kwaliteit

Natuurlijk kun je voordelig een alarm- of beveiligingssysteem op de kop tikken, maar als je verstandig bent kies je voor kwaliteit. Er is een Europese norm die je als leidraad kunt gebruiken. Ga niet onder de RC2 klasse en ga bij voorkeur voor een hoger getal. Let wel, bij garagepoorten is RC2 zowat het hoogst haalbare.

2. Ga voor een gemotoriseerd slot

Gemotoriseerde sloten zorgen voor bijkomende veiligheid. Je gebruikt ze in combinatie met een automatische deuropener en gaan vaak gepaard met een kaartlezer, vingerscanner of toegangscode.

3. Bediening en controle vanop afstand

Er komen meer en meer apps op de markt die je toelaten je toegangscontrole vanop afstand te regelen en vaak kun je de situatie ter plekke ook monitoren. Je smartphone doet zo dienst als controlecentrum.

4. Kijk uit voor hackers

Als je met wachtwoorden werkt en je een wifiverbinding gebruikt kunnen deze gekraakt worden. Kijk dus uit met je wachtwoorden, zorg dat je wifinetwerk geen voor de hand liggende naam heeft en verander je wachtwoorden geregeld.

5. Kies voor een professional

Natuurlijk kun je zelf voor je eigen toegangscontrole zorgen, maar vaak is het toch verstandiger om dit aan een professional over te laten. Zo ben je zeker van een correcte installatie. Ga in zee met een professionele en betrouwbare firma en vraag indien nodig referenties op.