Bouwsector gaat digitaal: wat brengt de toekomst?

28/02/2019

Batibouw staat dit jaar in het teken van smart building. We bouwen steeds bewuster en op een duurzame en energiezuinige manier. Ben jij mee met de bouwtrends en -technieken in dit digitale tijdperk?

Zet je virtual reality bril maar op je neus en ontdek wat de bouwsector in petto heeft. Dit en veel meer over de bouw- en verbouwtrends op Batibouw lees je deze week op Livios.

Bouwsector gaat digitaal: wat brengt de toekomst?

Batibouw staat dit jaar in het teken van smart building. We bouwen steeds bewuster en op een duurzame en energiezuinige manier. Ben jij mee met de bouwtrends en -technieken in dit digitale tijdperk? Zet je virtual reality bril maar op je neus en ontdek wat de bouwsector in petto heeft.

Lees meer

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.

Lees meer

Help! Is jouw woning gezond?

We brengen steeds meer tijd binnen door, zowel thuis als op ons werk. Wist je dat de lucht hier tot vijf keer meer vervuild is dan buiten? Slecht verluchte ruimtes zorgen al snel voor hoofdpijn en vermoeidheid. Een gezond binnenklimaat is dus essentieel. Maar hoe herken je een gezonde woning?

Lees meer

Vergeet je gratis bouw- en renovatieboek niet!

Plannen voor een nieuwbouw of grote verbouwing? Haal dan het gratis bouw- en renovatieboek Verstandig Bouwen en Renoveren af tijdens Batibouw. Je vindt ons op stand 433 in Paleis 4.

Lees meer

Vlaamse woningen krijgen goed energierapport

Op de openingsdag van Batibouw stelde Vlaams minister van Energie Lydia Peeters de laatste Energie en Binnenklimaatcijfers (EPB) voor. En wat blijkt: de Vlaamse woningen doen het goed! Niet alleen mensen die gaan bouwen houden rekening met de E-normen, ook mensen die renoveren scoren goed.

Lees meer