Hoe geraak je efficiënt van roestvlekken af?

12/02/2019

Is er een spoor van roest op je vloer of in je badkamer verschenen? Maak je geen zorgen: met deze remedie op grootmoeders wijze geraak je er makkelijk vanaf… zonder chemicaliën te gebruiken!

Een of ander ";vintage" decoratief object op de vloer, een badkameraccessoire, de metalen bevestiging van een spiegel… Roest kan van verschillende bronnen komen. Weet echter dat je zo’n vlekken ook kan verwijderen zonder je tot agressieve chemicaliën te wenden.

Citroensap + zout

Droog eerst het verroeste gedeelte grondig af met een doek. Giet vervolgens citroensap over het te reinigen gebied. Je kan ook witte azijn gebruiken als je dat wilt. Bestrooi vervolgens het te reinigen deel met een laagje zout. Je mag zowel grove korrels als fijn keukenzout gebruiken. Laat dit mengsel dan ruim een half uur werken. Het verroeste gebied moet nadien met een doek of zelfs een schuurspons (voor niet-breekbare oppervlakken) worden gewreven. Spoel en droog grondig af.

Cola

Bevindt de roestvlek zich op een klein, afneembaar onderdeel, kan je dit laatste een nacht in een glas cola laten weken. De roest zou in de vroege ochtend op magische wijze verdwenen moeten zijn!