Onmisbare tips voor een succesvol bouwproject

31/01/2019 - partner: Livios.be

Ga je binnenkort bouwen? Dan heb je ongetwijfeld al heel wat goedbedoeld advies gekregen van vrienden en familie. Maar om echt goed van start te gaan, vertrouw je best op je architect.

Hij weet als geen ander waar je rekening mee moet houden. Bereid je voor met deze gouden architectentips. Dit en veel meer over bouwen lees je deze week op Livios.

Bouwknoop: kelder of zolder?

Ine en Maarten rondden twee jaar geleden hun bouwavontuur af. Gezien hun beroepskeuzes – zij is kinderkinesiste, hij sportpromotor en jeugdvoetbalcoach – waren extra berg- en werkruimte een absolute must. Alleen had Ine volop haar zinnen gezet op een grote kelder en kleine zolder, terwijl Maarten vooral heil zag in een ruime zolder en kruipkelder. Kon een van hen zijn zin doordrukken? Of vond het jonge koppel een mooi compromis?

Lees meer

Muzikaal en interactief beton? Het kan!

De nieuwe thuisbasis van DMOA architecten ligt sinds vorig jaar aan de Leuvense Ruelensvest: Kruul. Een plek die jarenlang verkommerde, want niemand zag mogelijkheden in de kleine driehoekige spie. De architecten kozen in hun nieuwbouw voor een kantoor en ontmoetingsplek met tal van verrassingen. Dankzij het gebruik van energiepalen is het gebouw bovendien energieneutraal. De grootste verrassing: onder de gevel van gestampt beton zit een reusachtige xylofoon.

Lees meer

Na de nieuwbouw: de 12 maanden-checklist

De meeste bouwers kijken reikhalzend uit naar het moment waarop ze eindelijk op hun lauweren kunnen rusten. Toch zijn er onvermijdelijk een aantal administratieve en praktische zaken die je de komende twaalf maanden op je bord krijgt. Vermijd een valse start en plan meteen alles zorgvuldig in.

Lees meer

Onmisbare tips voor een succesvol bouwproject

Ga je binnenkort bouwen? Dan heb je ongetwijfeld al heel wat goedbedoeld advies gekregen van vrienden en familie. Maar om echt goed van start te gaan, vertrouw je best op je architect. Hij weet als geen ander waar je rekening mee moet houden. Bereid je voor met deze gouden architectentips.

Lees meer

Bartel bedenkt geniale console voor houten ruwbouwcontructies

Houten balken met elkaar verbinden om een ruwbouwstructuur te maken, is vaak niet evident. Dat moet vlotter kunnen, vond Bartel Rutten, een jonge bouwondernemer uit Diepenbeek. Hij bedacht naar aanleiding van de ondernemerswedstrijd Bizidee een unieke console en stootte met Knoopwerk meteen door tot in de finale.

Lees meer