Buiten spelen zonder kakafonie aan kleuren

28/01/2019 - partner: Immovlan.be

Ok, momenteel is het misschien nog wat koud, maar binnenkort willen de kinderen weer de tuin in. Ben jij geen fan van felgekleurde speeltoestellen en huiver je van een trampoline? Minder opvallend speelplezier voor (kleine) kinderen is best mogelijk, zo pak je het aan.

Je hoeft het niet zonder te doen

Een cleane tuin hoeft niet te betekenen dat je alle speeltoestellen moet bannen uit je tuin. Je kinderen moeten immers het nodige entertainment hebben, anders heb je zelf nooit rust. Houd er bovendien rekening mee dat speeltoestellen tijdelijk zijn. Eens een bepaalde leeftijd bereikt hebben kinderen geen interesse meer in de toestellen en moet je ze makkelijk kunnen verwijderen, zonder je tuin aan te tasten.

Zorg voor perfect ingewerkte toestellen

Als je de speeltuigen (klimrek, zandbak, …) goed integreert in je tuin, zal je zal je ze helemaal niet als storend ervaren. Een trampoline die je netjes achter beplanting hebt weggewerkt, stoort al een stuk minder en een zandbak die naadloos in het hout van je terras is verwerkt en afgesloten kan worden, daar valt geen mens over. De kunst is om je speeltoestellen zo te verstoppen, dat ze niet overheersend zijn in je tuin en eigenlijk simpelweg niet opvallen. Gebruik je natuurlijke materialen voor je speeltuigen, dan vallen ze sowieso al minder op. Steigerhout komt hier bijvoorbeeld perfect voor in aanmerking.

Enkele concrete tips

Nog geen idee hoe je dit aanpakt? Met deze tips maak je het waar:

  • Verstop de zandbak in je terras
  • Graaf je trampoline in en verstop deze achter een haag of andere hoge beplanting
  • Een speelhuisje hoeft niet kleurrijk te zijn, het kan perfect in een donkere kleur die matcht met de omgeving
  • Een boom kan perfect dienst doen voor een boomhut
  • De schommel kan je die niet integreren in je tuinhuis?